Stora sprickor mellan S, V och MP

S, Mp och V har väldigt olika åsikter om försvarspolitiken. Det blev uppenbart på Folk och Försvars rikskonferens i Sälen. Medan S och Löfvén vill bibehålla försvarsbudgeten talar MP och språkröret Åsa Romson om att skära ned. Likaså gör Jonas Sjöstedt (V). Medan Romson och Sjöstedt vill avskaffa exporten av försvarsmateriel gladde sig Löfvén år försäljningen av JAS Gripen till Brasilien.

Ytterligare sprickor i trion blev uppenbara under Västerpartiets kongress som nyligen avslutades. Där deklarerade V att de inte skulle acceptera vinster i välfärdsföretag som drevs med skattepengar. På sin höjd kunde man gå med på att dessa medel skulle återinvesteras i företagen. MP är inne på en liknande linje medan S inte vill tvinga fram en begränsning av vinster. De pratar istället om att företagen ska behöva uppfylla vissa krav på kvalitet istället.

Tidigare i höstas sade S att MP är deras naturliga samarbetspartner och att man även hade en del gemensamt med Vänsterpartiet. Hur dessa partier tror att de ska kunna bilda en eventuell regering tillsammans är för mig en gåta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.