Ubåt, köttsoppa och företagande

1546106_10151888755652749_1533031307_n1505346_10151888755457749_1942016758_n1524941_10151888752037749_23706581_n

På första bilden (fr. vänster) ser ni Maud, Ewa-May och Kent. På den andra bilden stoltserar Kent, Lars, Erik Westerberg och Magnus Lindgren (reporter på Västerbottens Mellanbygd). På den tredje beundrar Kent och Lars Eriks ubåt.

Förra veckan gjorde jag två spännande besök i Robertsfors kommun tillsammans med vår EU-parlamentariker Kent Johansson, Ewa-May Karlsson (kommunalråd i Vindeln och EU-kandidat), Maud Olofsson, Lars Bäckström (oppositionsråd i Robertsfors) och lokala C-politiker från kommunen.

Vi hälsade på Eric Westerberg – en ung, driftig företagare och konstruktör som äger företaget Westmech Industri AB i Gumboda utanför Ånäset. Westerberg fick strax före jul ett prestigefyllt stipendium på 100 000 kronor från affärsmannen Anders Walls stiftelse. Eric är kanske mest känd som grabben som gjorde det omöjliga möjligt och byggde sin egen ubåt och därmed visade att det finns inget som är omöjligt. Nu är det inte för ubåten som Eric fått priset ifråga, utan han har på många sätt visat sig vara en av dessa betydelsefulla unga landsbygdsentreprenörer som vågat utmana det okända, pröva nya saker och hitta nya lösningar och därmed drivit utvecklingen framåt.

Efter besöket i Gumboda åkte vi vidare till Bygdeå och till kommunens enda privata äldreboende – Hammarhöjd. Där bjöds vi på hemlagad köttsoppa med klimp, träffade Åsa Isberg (ägare av Hammarhöjd) och även Frida Grönlund som tillsammans med kollegan Anna Isberg driver det privata hemtjänstföretaget Vårdsolen i Norr. Frida och Anna är två unga kvinnor som för ett och ett halvt år sedan beslutade sig för att starta upp sitt företag. De bor båda på landsbygden och vill ha en framtid i området. Frida säger att de med sitt företag vill ge de äldre fler valmöjligheter än enbart direkt omvårdnad. ”En av våra brukare har t ex en önskan om att få åka till havet och doppa tårna och det ska hon få göra” säger Frida. Frida berättar också att de har en ny idé på gång och det är att bygga ett äldreboende i Djäkneboda.

Det är så roligt att träffa alla dessa driftiga entreprenörer och jag känner mig verkligen förunnad att jag får den möjligheten i mitt uppdrag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.