C rankas högst av småföretagare

imagesCAVE01GY

I en enkätundersökning, som konsultmäklarföretaget Assistera gjort bland 2000 småföretagare med en till tio anställda, visar det sig att Centerpartiet är det parti som företagarna anser driver de viktigaste småföretagarfrågorna.

Det känns verkligen roligt att våra frågor får ett erkännande eftersom en av våra drivkrafter verkligen är att försöka att göra vardagen enklare för företagare.

Vi tror att en stor del av framtidens tillväxt kommer att ske hos små och medelstora företag. De är i allra högsta grad viktiga jobbskapare och därför måste vi sänka kostnaderna för att anställa. Dessutom – har man råd att anställa fler kanske man får några extra minuter över för att utveckla nya företagsidéer. Det andra är att minska all byråkrati för företagarna. Det känns absurt att man ska lägga ned stora delar av sin arbetstid till administration

Sedan är det viktigt att utveckla välfärdsföretagandet. Även kvinnor (då de flesta som driver dessa privata företag faktiskt är kvinnor) ges möjlighet att få ränta på det kapital de sätter in i bolaget. Att förbjuda vinster i välfärden är som att förbjuda många kvinnor att starta företag skulle jag vilja påstå. Det är just nu mycket diskussioner om riskkapitalföretag i välfärden men de flesta vårdföretag drivs av små entreprenörer. 93 procent av de omkring 11000 privata vårdföretagen har färre än 20 anställda. Dessutom tycker jag att det fokuseras alldeles för mycket på själva vinsterna. Det viktiga är att äldre människor har en möjlighet att välja utförare. Dessutom gör den ökade konkurrensen att kvaliteten många gånger blir bättre.

Idag är det bara runt 20 % av alla företagare som är kvinnor. För att det ska bli fler är det också viktigt att göra villkoren för företagare mer likställda de anställdas. Idag är det många som tvekar att starta företag – speciellt kvinnor – för att man inte vet hur det ska gå med ekonomin om man får barn eller blir sjuk eller blir arbetslös.

Vad händer om S, MP och V vinner valet? Ja, då har inte gamla människor valfrihet i vården, då kommer tiotusentals ungdomar att förlora sina jobb (i och med att restaurangmoms och arbetsgivaravgiften för unga kommer att höjas) och åkerinäringen kommer att få det än tuffare med den kilometerskatt som de rödgröna vill införa. Om jobbskaparna ska straffbeskattas – vad händer då med entreprenörskapet i landet?

 

Läs gärna mer om undersökningen här:

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/smaforetagare_8960806.svd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.