S politik leder till ökad ungdomsarbetslöshet

1653684_10151945101577749_2047111653_n

På högra sidan sitter Cecilia Wingård, Vd för Park In Hotell och från vänster ser ni: Robert Östholm som jobbar med media på vårt riksdagskansli, Martin Ådahl, chefsekonom för C och Hannes Hervieu, ordförande för Centerstudenter.

Igår besökte jag tillsammans med några partikollegor Park Inn Hotell i Solna. Vi åkte dit för att lyssna på vd:n Cecilia Wingård och prata med henne om konsekvenserna av höjd restaurangmoms och fördubblad arbetsgivaravgift för ungdomar. Hon berättar att det här är något som oroar henne då många ungdomar fått sitt första jobb på bland annat Park In Hotell. Därför har hon skrivit brev till politikerna i sin kommun för att uttrycka sin oro för konsekvensen av höjd restaurangmoms och höjda arbetsgivaravgifter på ungas jobb som Socialdemokraterna går till val på.

Jag har full förståelse för att så väl företag som personal oroar sig. Har man utvecklat en verksamhet, investerat och nyanställt är det sista man vill att tvingas säga upp folk och satsa mindre. Jag förvånas över att Socialdemokraterna pratar om att Sverige ska ha ”Europas lägsta arbetslöshet” samtidigt som man lagt en budget som skrämmer företagen.

Hur kan högre arbetsgivaravgifter och höjd moms på mat skapa fler jobb? Det är bara något som S kan svara på, men vi möts bara av tystnad och S-ledningen väljer att ducka.

Det är dags för Socialdemokraterna att stå upp för sin politik och den jobbdödande budget man lagt. Martin Ådal (chefsekonom hos C) har skickat en inbjudan till S och önskar en debatt med Mikael Damberg eller Magdalena Andersson. Nu får vi bara hoppas att någon av dem vågar delta.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.