Löfven hotar 1466 av ungas jobb i Västerbotten

vasterbotten

(Bilden finns här för Facebook)

I en rapport som Centerpartiet har låtit ta fram framgår att 1466 heltidsjobb hotas i Västerbotten om Stefan Löfvens höjning av arbetsgivaravgifterna för unga införs.

Löfvens förslag med höjda arbetsgivaravgifter skulle påverka arbetsgivarnas kostnader för drygt 1 miljon unga och det med sammanlagt uppskattningsvis 19,4 miljarder kronor.

Det går inte att blunda för vilka konsekvenser ett sådant förslag skulle få. Det är småföretagen som har skapat fyra av fem jobb de senaste åren. Genom att skjuta in sig på dessa, som ofta har små marginaler, kommer man effektivt skapa arbetslöshet.

Höjningen skulle slå hårdast mot hotell- och restaurangverksamhet, vård och omsorg, handel samt reparation av motorfordon – branscher som ofta anställer unga. Hårdast drabbat blir tjänstebranschen då lönekostnaderna utgör den största kostnadsposten och det inte finns så många andra kostnader att dra ner på än på personal.

Stefan Löfven pratar om Europas lägsta arbetslöshet, men föreslår en politik där det blir rejält mycket dyrare att anställa. Löfven vet själv att hans utsugning av småföretag kommer att kosta jobb, men han vill inte diskutera saken. Han står inte för sin egen politik och vill inte ta debatten, det tycker jag känns fegt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.