Sverige bäst i klassen på förnybart!

Enligt EU-kommissionen har Sverige inte bara nått sitt mål för förnybar energi i förtid, vi har dessutom den snabbaste ökningen av förnybar energi av alla länder i EU.

Det här är ännu en bekräftelse på att vår energipolitik är rätt. Vi har redan nått 51 procent förnybar energi, flera år före tidsplan. Sedan Centerpartiet fick energiministerposten 2006 har vindkraften tiofaldigats.

Enligt EU-kommissionen, växer andelen förnybar energi i alla EU-medlemsländer. År 2004 stod förnybar energi för drygt 8 procent i EU, år 2012 är andelen 14 procent. Ökningen var störst i Sverige. Sverige har också högst andel förnybar energi jämfört med alla de andra länderna. Sverige har gått från drygt 38 procent förnybart 2004 till 51 procent 2012 enligt Eurostat, kommissionens statistikmyndighet.

Centerpartiet nöjer sig givetvis inte med den här utvecklingen utan vi fortsätter att arbeta mot 100 procent förnybart. Med de senaste årens utveckling ser jag väldigt positivt på utvecklingen av förnybar energi framåt.

 

Kika gärna på länken nedan. Där kan ni se en video med miljöminister Lena Ek som berättar om Centerpartiets miljöpolitik på en minut.

http://youtu.be/FGaqOQOKQ_Y

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.