Stort förtroende för C hos småföretagare

Pressmeddelande från 18 mars:

Företagarförbundet Fria Företagare har i en enkätundersökning mätt förtroendet i företagarfrågor bland småföretagare. Centerpartiet får stöd av 20 procent av de svarande.

– Småföretagarna, som skapar 4 av 5 nya jobb, har länge varit en tydlig prioritering för Centerpartiet. Därför är det roligt att vi får respons på vårt intensiva arbete för bättre villkor och fler jobb, säger Helena Lindahl.

Centerpartiet, 20 procent, fick tillsammans med Moderaterna, 27 procent, i särklass störst förtroende hos de svarande i Fria Företagares enkät.

Helena Lindahl, näringspolitisk talesperson, konstaterar att Centerpartiet så sent som i slutet av år 2013 föreslog ytterligare offensiva åtgärder för att förbättra villkoren för svenska företag.

Bland dessa förslag finns utökat investeraravdrag, personaloptioner, enklare 3:12-regler i fåmansbolag och reformerad kapitalskatt så att de gynnar småskaligt långsiktigt kapital.

– Vi vet att svenska företag, speciellt de små och växande, lägger grunden för att människor ska ha ett arbete att gå till. Det är det vi jobbar utifrån och det är därför företagen har förtroende för oss, säger Helena Lindahl.

Oppositionen – S (5%), MP (2%) och V (1%) – samlade tillsammans knappt ihop halva Centerpartiets stöd hos företagarna.

– Det är fullt naturligt. Företagare kan sin egen verksamhet och vet konsekvenserna av den politik som exempelvis Stefan Löfven föreslår. Det är inte en publik som tror på klyschor, säger Helena Lindahl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.