Osmaklig smutskastning av företag!

ayzri0gmlum3tftihmdf

Socialdemokraternas ungdomsförbund –SSU – uppmanar i en kampanj till bojkott av tre stora restaurangkedjor. Bland annat vänder man sig mot arbetsvillkoren.

Helt makabert. Duger det inte med kollektivavtal? Då borde man fokusera på att förändra kollektivavtalen istället för att attackera företag som följer spelreglerna.

Upprinnelsen till det hela är att Centerpartiet har varit drivande i att få till sänkta arbetsgivaravgifter för unga och en harmoniserad och rättvis moms på försäljning av mat oberoende av om den säljs i butik eller restaurang.

Det finns inget skäl att ge matvarujättar, miljardkoncerner, konkurrensfördelar gentemot en bransch där många småföretag är verksamma. Småföretagen står för jobbtillväxten i Sverige och en rättvis moms handlar till stor del om att förbättra villkoren för dessa.

Nu använder SSU tre stora företag – som tillsammans ger tiotusentals unga jobb – för att slå på en hel bransch där det finns oerhört många småföretag som drabbas hårt av Socialdemokraternas föreslagna kostnadsökningar.

I Centerpartiet menar vi att det inte finns stöd för att ökade kostnader skulle skapa fler jobb. Via Riksdagens utredningstjänst har vi tagit fram en rapport som visar att enbart höjningen av ungas arbetsgivaravgifter motsvarar en kostnad av 64 000 arbetstillfällen.

Socialdemokraterna föreslår både en fördubblad arbetsgivaravgift för unga och en höjning av restaurangmomsen. Detta i kombination gör att Stefan Löfven riskerar att driva på ungdomsarbetslösheten, rejält!

Att han inte går ut och tar avstånd från sitt eget ungdomsförbunds vanvettiga utspel är väldigt illavarslande. Det är osmaklig smutskastning av företag som står för oerhört många jobb.

För mig är det uppenbart att S försöker flytta fokus från sin politik, för att man vet att den kommer kosta tusentals jobb för Sveriges ungdomar. Stefan Löfven borde ta debatten om ungdomsjobben och svara på den kritik han får från företagare istället.

Så här skriver Expressen: http://www.expressen.se/gt/ssu-bojkotta-de-tre-hamburgerkedjorna/

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.