Storsatsning på landsbygden!

I regeringsförhandlingarna kring vårbudgeten har Centerpartiet kammat hem en storseger för landsbygden. Regeringen skjuter nu till 2,8 miljarder kronor till landsbygdsprogrammet*. 

Pengarna till bredbandsutbyggnad fördubblas och stödet till kommersiell service femdubblas!

Regeringen kommer totalt att satsa över 3 miljarder kronor på bredband i landsbygdsprogrammet 2014-2020. Det innebär mer än en fördubbling jämfört med tidigare period.

Målet är att 90 procent av de svenska hushållen ska ha tillgång till snabbt bredband senast 2020. Det här ett viktigt steg mot målet och är 2,4 miljarder kronor mer än vad Socialdemokraterna vill satsa.

Satsningen kommer att ha stor betydelse för bredbandsutbyggnaden i Västerbotten och förbättrar förutsättningarna för både privatpersoner och företag.

Förutom de stora bredbandssatsningarna så kommer även stödet till kommersiell service att femdubblas.Nu satsar regeringen 100 miljoner per år i sju år på att stötta mackar och lanthandlare i gles-och landsbygd.

För att jobb och tillväxt ska ske i hela landet krävs tillgång till en grundläggande service där människor bor. Därför vill Centerpartiet stärka möjligheten för entreprenörer och handlare på landsbygden genom ett stöd till kommersiell service.

Härligt!

 

*Landsbygdsprogrammet är en satsning som innehåller stöd och ersättningar för att utveckla landsbygden. Åtgärderna i programmet finansieras gemensamt av Sverige och EU..

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.