Praktik på riksdagen!

Liesel och Elsa, 2Liesel och Elsa

Hej!

Det här är Liesel Göttfert och Elsa Olsson, från årskurs åtta på Tundalsskolan i Robertsfors, som skriver. Vi är på praktik här hos Helena och fick nu i uppdrag att snabbt informera lite om vad vi fått göra här på riksdagen.

I onsdags så fick vi först följa med Helena till Centerpartiets riksdagskansli, där vi fick träffa en hel drös med extremt trevliga och intressanta människor. Sedan gick vi till Kammaren där Helena var delaktig i en debatt om upphovsrätt och patent på engelska. Efter det fick vi äta lunch i restaurangen som finns här innan vi begav oss tillbaka till Kammarens läktare för att se när Anders Borg presenterade vårpropositionen. Efter det så gick vi till caféterian där vi diskuterade och reflekterade över debatten medan vi satt och fikade.

Under förmiddagen igår fick vi följa Johan Kling till Centerpartiets Riksorganisation där vi fick en givande genomgång av centerns historia och över det de står för. Sedan fick vi en rundtur i huset och träffade på ännu fler glada och trevliga människor. Vi fick även agera statister under en inspelning av en film som handlade om EU, men vad den skulle vara till vet vi inte riktigt för den var ”topphemlig” som de sa.

Vid halv tolv lämnade Johan av oss till Helena igen vid riksdagshuset, och hon tog med oss till ett seminarium som handlade om naturgas, krisen i Ukraina och vad det har för effekt på Europa. När seminariet var slut hälsade vi på Anna-Karin Hatt, energiministern, innan vi gick och åt på restaurangen igen. Därefter följde vi med Helena på debatt hos organisationen Energigas Sverige och sedan åkte vi tillbaka till riksdagen igen och var med på omröstning i Kammaren.

Vi tycker att de här dagarna har varit väldigt intressanta och inspirerande, och vi skulle kanske kunna tänka oss att bli politiker i framtiden!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.