Kärlek, värme och palt mot intolerans!

bild (2)bild (3) bild (5)10300959_10152471757133945_8127336732492360449_n

På översta bilden till vänster ser ni Robert Svensson, C i Vilhelmina, jag och Mattias Larsson, gruppledare för C i Umeå. Nedersta bilden till vänster visar Inez Abrahamsson, en av paltgeneralerna för arrangemanget.

 

Igår var jag i Vilhelmina och serverade palt på evenemanget ”Palt mot rasism”. Nyanlända, elever, byagrupper, församlingar, företag och organisationer i kommunen samlades för att bjuda på palt och samtal om människors lika värde.

Det var en fantastisk uppslutning av besökare och jag blev överraskad och även varm i hjärtat av alla Vilhelminabor som kom med sina kastruller med palt som de lagat hemma i stugorna. Det serverades palt i olika storlekar, fläskpalt, gutenfri palt, irakisk palt, flatpalt mm. Inez Abrahamsson, som var en av paltgeneralerna, berättade att det totalt serverats cirka 800 portioner!

Förutom solen, palten och alla glada människor så ramades det hela även in av sång, musik och berättande och det blev en riktig folkfest.

Det känns härligt att manifestera ett budskap på det här sättet och att det är med kärlek och värme som vi bemöter varandra – inte med misstänksamhet och misstro.

 

Kolla gärna in mitt enkla lilla filmklipp från gårdagen:

Palt mot rasism

En kommentar

 1. Mammas Palt är Bäst!

  Den där Inez sa ju att det skulle pratas till varje palt, möta rasismen med resonemang, Var det NÅGON överhuvud taget som argumenterade till palten? Eller var Alla lika?, ingen ”olika” på paltkalaset? alla ”enade”?…
  Då faller ju hela konceptet!.

  -Min första fråga är, hur många muslimer åt fläskpalt?
  För till skilnnad mot vad hon på videoklippet säger så är ju trotts allt palten INTE lika innuti, de må heta palt men de är inte lika innuti och de behandlas inte heller lika av andra paltätare.. vissa ”fryser ute” en viss palttyp bara för att innehållet inte ”passar” med deras tro…
  -Varför tycker inte muslimerna att alla paltar är lika mycket värda och äter en fläskpalt?
  Det är en sak att alla naiva svenskar tycker att alla paltar är lika, men vad gör man med de 100000 paltätare som kommer hit och inte alls tycker att ”palt är palt”. Vissa vita ”svennepaltar” kan man göra precis vad fan som helst med och sen sitta och neka i rätten att man inte gjort något fel, för enligt guds recept får man göra vad faan man vill med den orena palten.

  Är du less på paltliknelsen? =) men faktum är ju att rena liknelsen med palten fungerar ju inte! alla vet att morsans palt är godast och så säger alla och inget recept är det andra likt. Dvs palt i sig är nationalistisk! Men det var inte det som var Inez poäng, att ”alla paltar är lika”, för det är de ju inte, utan att det skulle resoneras om rasism runt en palt.. men inget resonemang hörs???!!!

  Alla människors lika värde… alltså hur resonerar man då? Sätter man ett ”judiskt pris” på ett människoliv eller är det något slags mumbo jumbo pris?
  Säg att din dotter och brejvik ligger i ishavet, helikoptern har plats för att rädda EN person, Vad gör du?
  Jag vet precis vad jag skulle göra för jag skämms inte för att värna om mina egna först. Men HUR kan du kalla dig en bra mor som räddade brejvik alt lät båda dö i det iskalla vattnet??. Och räddade du din dotter så VARFÖR lät du brejvik dö? ALLA MÄNNISKOR ÄR JU LIKA MYCKET VÄRDA!… (eller?)
  Alla människor har inte samma värde, så är det bara!
  Studie på studie visar att människan (likt andra däggdjur) väljer partners efter genetik, för att få barn som liknar en själv. lika gillar lika det är naturens gång. Man värnar om sin egen genotyp så är det bara, hur mycket vetenskapliga bevis behövs för att svennebanan skall fatta det?

  Det var Muhammed Ali som sa ”det är naturligt att vilja vara med sina egna”… sen sa han i korthet nått i stil med: varför skulle jag vilja blanda så barnen kommer ut i någon slags ”kinky head” färg och iomd sälja ut min vackra ras och mitt arv? alla vill att deras barn skall se ut som dem själva”.

  Och han var nog bra mycket smartare än många paltätande naiva svenskar. Du kan ju kalla honom för rasist om du vill, snälla gördet offentligt får vi se hur det går för kariären sedan.

  Mänskliga rättigheter: vad är det för mänsklig rättighet att komma till ett land och leva på deras socialbidrag? leva på deras sociala system de byggt upp i generationer (för att värna om sina egna!!). VARFÖR kallar du det en mänsklig rättighet? …det är ingen mänsklig rättighet att vara snyltare!

  Sen lite grundskole matte. Mattekunskaperna i samhället försämras ju men du får ett lätt exempel:
  Enligt värdsbanken föds det 80milijoner fattiga barn per år.. om sverige skulle ta emot dessa 80 och ”dela palten” 80 millioner gånger, Hur stor bit får du då?

  Nästa år, kommer det 80 millioner till…Om sverige tar emot dessa, HUR STOR PALTBIT FÅR DU DÅ?

  Slutsats: massinvandring är helt meningslös! det enda medmänskliga är att hjälpa dessa människor på plats!

  för att skriva om ett gammalt indianspråk (gällande fisk) så tar jag liknelsen med palt:
  -Ge en invandrare en palt, så har du mätat hans mage i en dag (och han betalare 250000 kr för att smugglas hit och äta den).
  -Lär en utlänning att Laga palt själv, i sitt hemland, så har du fött honom och hela hans familj i all evighet! (och dessutom sparat in 250000kr på smuggelresan).

  Det finns INGA argument som håller för invandring! och man är INTE rasist bara för att man KAN räkna och vill hjälpa så många som möjligt ist för att hjälpa de som redan hade 250.000 kr i bakfickan att komma hit och få gratis palt!
  Snälla Vakna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.