Annie, EU-val och kanelbullar

Annie kampanjar i Umeå, EU-val 2014EU-val 2014, bild 2EU-val 2014

Idag kom vår partiledare Annie Lööf till Umeå och kampanjade med oss på torget. Det var en stor uppslutning av människor som tittade förbi, pratade EU-politik och fikade hembakade bullar med oss.

Vi diskuterade miljöfrågor och djurskydd och det känns att pulsen inför valet stigit rejält.

Våra norrländska EU-kandidater Ewa-May Karlsson från Vindeln och Tomas Mörtsell från Storuman var med. Båda betonar att djurhållningen i Europa måste bli bättre och att vi måste stärka det svenska jordbruket för att det över huvud taget ska kunna finnas kvar i framtiden. Vi behöver till exempel lagstifta om ursprungsmärkning för att kunna se var maten vi handlar kommer ifrån. Då kan vi göra mer medvetna val och gynna miljön, närodlat och hur djuren behandlas. Så konsumenternas makt är stor – du kan göra skillnad! Nästa gång du handlar – välj gärna det som är producerat av svenska bönder – både för miljön och djuren.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.