Norrbotniabanan – med i matchen!

85405_norrbotniabanan39510_botniatagetdanwikner

Idag presenterade de fyra partiledarna i Alliansen ett infrastrukturpaket som innebär att t ex Norrbotniabanan får en förhandlingsperson!

Nu kanske du tycker – vad är det med det då? Det är ju inte direkta pengar till en bana. Visst, det stämmer, men det här är i dagsläget absolut viktigast för att projektet ska kunna fortsätta. Nu har Norrbotniabanan AB, regioner och kommuner en motpart att prata finansieringslösningar med. Det är verkligen en arbetsseger för Centerpartiet och andra som jobbat med frågan så länge. Känner mig stolt över Centerpartiets ledning som drivit igenom det här och det är verkligen ett härligt budskap till norra Sverige.

För att Sveriges ekonomi ska fortsätta att gå bra behöver vi knyta ihop hela landet och Norrbotniabanan är en viktig pusselbit i det.

I dag var jag även med på en infrastrukturdebatt här i Almedalen som anordnades av bl a Umeå kommun och Region Västerbotten. Där fick jag en fråga från en av åhörarna i publiken – ni har säkert hört den förut: ”Är det rätt att satsa pengarna där folk inte bor?”

Svaret är lätt – norra Sverige har stora naturrikedomar som hela landet har nytta av och som bygger landets välfärd. Då behöver vi en effektiv järnväg att frakta gods på. Dessutom kommer vi kunna göra norra Sverige än mer attraktivt då avstånden ”minskar” med en snabbare järnväg. Bygg Norrbotniabanan NU!

Lyssna gärna på radioinslaget: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artikel=5904645

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.