Varför vill S lägga krokben för lastbilsföretagen?

Hörde på nyheterna att Socialdemokraterna vill öka anslagen med 10 miljarder när det gäller underhåll av järnvägar I Sverige. Det är ju gott och vällovligt, men när de säger hur de ska finansiera det hela blir jag orolig. Pengarna ska tydligen tas via kilometerskatt på lastbilar. Då blir min fråga – ska lastbilsföretagen och deras kunder i här norra Sverige bekosta underhållet för resten av landet? Det är ju här vi har de långa avstånden och skulle förslaget bli verklighet är det nog många lastbilsföretagare som får lägga ned sin verksamhet och många som förlorar sina jobb.

Jag tycker inte att vi ska jaga bilar och lastbilar – istället ska vi jaga utsläppen. Därför vill Centerpartiet exempelvis satsa mer på förnybara bränslen och minska kostnader för de som kör miljöbilar. Men att göra som S vill är att straffbeskatta norra Sverige.

 

 

3 kommentarer

  1. Bergis

    Varför ska vi ha makedonska lastbilschaufförer som kör för 5000kr i månaden och kokar soppa på gasolkök och dricker vodka för att glömma på våra vägar. Sug på den du.

    • Helena Lindahl (inläggsförfattare)

      Hej Bergis! Tror du inte att norrländska lastbilsföretag och deras anställda kommer att påverkas?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.