Mer stöd till förnybar energi!

Solceller

Marknaden för solenergi växer bara mer och mer i Sverige. En av orsakerna till det är att Centerpartiet och regeringen vill uppmuntra fler privatpersoner att satsa på solceller. Den som vill investera i en solcellsanläggning kan idag få 35 % i ekonomiskt stöd, men de 210 miljoner kronor som regeringen avsatt från 2013-2016 är i praktiken snart slut.

Det betyder att satsningen är lyckad och då är det viktigt att fortsätta att uppmuntra egenproducerad förnybar el. Därför har Centerpartiet och regeringen nyligen bestämt att avsätta ytterligare 50 miljoner i budgeten om vi vinner valet. Dessutom kommer regeringen att vid årsskiftet införa ett skatteavdrag (via deklarationen) för egenproducerad grön el – det är också ett viktigt steg på vägen mot ett mer förnybart samhälle. Det känns gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.