S kullerbyttor

Jag följer nu, precis som många andra, de flersta nationella debatterna med spänning. Men jag blir bara mer och mer frågande när jag hör Stefan Löfvén tala om hur en eventuell ny regering ska se ut.

Ena gången säger partiordföranden att han eftersträvar en rödgrön majoritet i riksdagen med S, V och MP. I nästa andetag säger han att han vill ha ett blocköverskridande samarbete, men att socialdemokraterna skall regera.

Om blocköverskridande samarbete är viktigt för Löfvén innebär väl det även det omvända? Att även socialdemokraterna skulle kunna stödja en alliansregering?  Eller menar han att blocköverskridande samarbete endast är aktuellt med en S-ledd regering?

I vissa sammanhang betonar Löfvén det rödgröna samarbetet. I nästa stund vill han inte kännas vid något sådant. Han verkar nästan skämmas över att bli sammankopplad med V och MP.

Socialdemokraternas många besked i regeringsfrågan skapar osäkerhet och det enda alternativ som är tydliga i frågan är Alliansen, som går till val på samarbete.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.