Mångkultur och jämställdhet

10616507_10152351818652749_1482601192452483813_n 10649890_10152351818712749_317283909869051917_n

*På bilderna ser ni Nazia Hussain och en del av publiken

Igår var jag på ett seminarium i Skellefteå som verkligen gav energi. Jag kände mig glad och inspirerad när jag åkte hem och det är mer än välkommet nu när valet börjar gå in i sin slutspurt och när man behöver lite extra kraft.

Centerpartiet i Skellefteå har under året bjudit in allmänheten till workshops för att diskutera och lyfta fram förslag på hur Skellefteå kan bli bättre att bo och verka i som kvinna. Alla idéer har utmynnat i ett fempunktsprogram som presenterades på ett seminarium i våras.

Eftersom de fick väldigt positiv respons på det förra seminariet, så arrangerades de igår, tillsammans med Centerkvinnorna, ett nytt seminarium med fokus på hur Skellefteå kan bli mer öppet och jämställt.

Två föreläsare fanns på plats och det var Nazia Hussain och Mahmuda Akter.

Nazia berättade om sin forskning kring jämställdhet och gav en global utblick om kvinnors möjligheter. Det kändes spännande att få ta del av hennes berättelser då hon har nästan 30 års erfarenhet av konsultuppdrag runt om i världen. Hon är en brittisk medborgare med indiskt ursprung som för några år sedan flyttade från Dubai till Skellefteå, där hon nu stortrivs.

Mahmuda är initiativtagare till integrationsprojektet Global Helpline som verkar i Skellefteå med omnejd. Hon kom till Sverige 2004 och det var hennes erfarenheter om hur svårt det var att komma in i samhället som fick henne att starta projektet.

Dessa två kvinnor inspirerade och det tillsammans med att publiken fick vara aktiva i samtalen gjorde det hela till en givande kväll:).

 

 

2 kommentarer

  1. Bergis

    Du vill bara ha mångkultur så länge mångkulturen inte kommer till den gata där du bor. Hyckleri är vad det är.

    • Helena Lindahl (inläggsförfattare)

      Jag skulle bli väldigt glad om fler ville flytta till landsbygden. Vi behöver fler invånare och den som vill komma hit är välkommen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.