S satsning på Norrbotniabanan blev en tummetott

Igår presenterade S och Stefan Löfven sina förslag på infrastruktursatsningar fram till 2025. Det här ville jag verkligen läsa på grund av mitt stora intresse för Norrbotniabanan. Kände ganska snart att jag blev både förvånad och besviken då ”storsatningen”, som S riksdagsledamöter från länet pratat om, inte blev något annat än sträckan Umeå- Dåvamyran. Visst, det är bättre än ingenting, men hallå – 9 km till ett industriområde får inte många pendlare.

Jag hoppas att Norrbotniabanan AB snart får träffa de två förhandlingspersoner som ska titta på infrastruktursatsningar i norra Sverige. Då finns möjligheten att diskutera finansieringslösningar och då förväntar jag mig mer än 9 km till Dåvamyran. I den takten skulle det ta 200 år innan vi får en bana på plats och så länge ska vi inte vänta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.