Manifestation för Element Six

1601088_10152364965992749_2343946277402183095_n

Igår var jag på manifestation för Element Six i Robertsfors som IF Metall ordnat. Moderbolaget – De Beers – har som bekant beslutat sig för att flytta 180 jobb från Robertsfors till framför allt Irland.

Det är ett hårt slag mot de som drabbas och deras familjer. Många har jobbat där i nästan hela sitt arbetsliv och i en del hushåll är båda parter anställda på företaget. Framtiden blir oviss och oron stor. Dessutom är det även ett hårt slag mot kommunens ekonomi. 180 arbetstillfällen i en kommun med knappt 7000 invånare är kännbart.

Men även om det onekligen ser mörkt ut så ska vi kämpa. Än hinner mycket vatten rinna under broarna och min förhoppning är att företaget ska inse villken styrka det är att ha kvar fabriken i Robertsfors. Den går bra ekonomiskt och här produceras produkter med bra kvalitet, en kvalitet som jag tror blir svår att matcha på Irland.

2 kommentarer

  1. Bergis

    De som arbetar på Element Six är nog mest rädda för Alliansens attityd mot arbetslösa just nu. Det betyder fattigdom. Och inte kan dom flytta till några jobb heller efter som ni i Alliansen har underlåtit att bygga bostäder i hela Sverige. Dom sitter i skiten pga er politik.

    • Petrus Forsgren

      Om alliansen inte styrt kanske Element Six flyttat för länge sedan. Problemet är väl inte vad som sker när man blir arbetslös, snarare att man torde få behålla sina jobb och att det ska skapas fler. Gör det lättare att anställa mfl istället för några hundralappar extra i plånboken när man förlorat jobbet. Sverige ska vara ett starkt exportland som kan konkurrera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.