Har S tappat kontrollen?

Idag har finansminister Magdalena Andersson haft presskonferens och sagt att den nuvarande regeringen kommit till ”tomma lador” när det gäller statens finanser. Det är mycket märkligt när vi kan se att Sverige har en av Europas bästa ekonomier och dessutom EU: s högsta sysselsättningsgrad. All statistik visar att Sveriges finanser är välskötta och i tidningar runt om i världen berömmer man den ekonomiska politik som fördes av Alliansregeringen.

S och MP vill sätta det ekonomiska ramverket där överskottsmålet ingår ur spel. Överskottsmålet ska uppgå till en procent av BNP, ett mål som tillkom efter finanskrisen kring 1990-talet som ett sätt att bygga upp en buffert i statskassan.Nu säger finansministern och S att målet inte går att nå och skyller på Alliansregeringen. Men varför tar de då inte ansvar och håller tillbaka på en del av allt de lovat under valet? Varför använder man upp överskottet?

Det gör att de nu bryter mot den överenskommelse som gynnat svensk ekonomi under så lång tid. Genom detta kan Magdalena Andersson nu bekosta de kraftigt ökade utgifterna som hennes politik innebär. Det är uppenbart att de vill framställa Alliansen i dålig dager för att de själva inte kommer att uppfylla allt de lovat väljarna. S har insett att de tappat kontrollen och då försöker de desperat att skylla på andra.

3 kommentarer

 1. John Erik Nilsson

  Jaha ännu en som inte kan räkna eller satt du och sov då borg lånade 15 miljarder till att sänka skatten eller?
  Varför öppnade du inte munnen och sa IFRASTRUKTUR men du kanske inte vet vad det där,
  men prata det kan.

 2. Karin

  ”S har insett att de tappat kontrollen och då försöker de desperat att skylla på andra.” Skylla på andra? Men hallå där, jag bara frågar: Är det inte C och övriga alliansen som har haft regerings och budgetansvaret de senaste 8 åren som BÄR ansvaret för urdåliga finanser nu? Tar ni inte ansvar för dom regeringsåren med alla skattesänkningarna? Svagt måste jag säga och sen peka finger och säga: Haha ”dom har tappat kontrollen”, för att pengar saknas till reformer som den nya regeringen vill genomföra! Det är verkligen inte statsmannamässigt. Det verkar vara ren och skär skadeglädje.

  För tredje gången av 3 möjliga efterlämnar en borgerlig regering stora hål i stadskassan. Ni har lånat 157 miljarder till ofinansierade skattesänkningar. Ni har alltså gjort så att vi svenskar lånar 10 miljarder i timmen och ni tycker visst det är lustigt och rätt åt den nya regeringen och därmed oss svenskar. Ett sånt beteende gillas inte! Ni å andra sidan hade år 2006 plus 87 miljarder när ni tog över.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.