Dråpslag mot flyget i Umeå och länet

Den rödgrönrosa majoriteten i Stockholms Stadshus har kommit överens om att stänga Bromma Flygplats. Senast år 2022 ska det istället byggas bostäder på flygfältet.

Det här är ett väldigt allvarligt besked för många orter runtom i landet som vill ha goda förbindelser med Stockholm, Bryssel och ut i världen. Bromma är dessutom numera en viktig transferort för resor runtom i landet. Detta är inte minst viktigt för Umeå och länets förbindelser söderut.

Vi har även många företag som är beroende av ett bra utbud av flygavgångar. Det beslut som vänsterpartierna nu fattat representerar en allvarlig Stockholmsfixering. Det är småorter ute i landet som förlorar på detta. Inte blir det hela bättre av att flygtrafiken från Bromma inte kommer att kunna flyttas över till Arlanda då det helt enkelt inte finns kapacitet för det. Dessutom finns det även ett hot om att befintlig kapacitet på Arlanda ska dras ned.

Under valrörelsen var Lennart Holmlund mycket tydlig med att Bromma flygplats skulle vara kvar och skyllde på både Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Men beslutet om nedläggning har nu fattats – inte bara av nämnda partier – utan även av S. Vad säger Lennart om det?

Jag hoppas verkligen att vi kan agera för att stoppa den här beslutet.

 

3 kommentarer

  1. Bergis

    Nej då. Skavsta flygplats kan ta emot Brommas trafik. Det blir förstås lite längre att åka för
    politiker som vill berika sig i Stockholm på skattebetalarnas bekostnad. Men ni politiker kan
    säkert ha med er en flaska champagne på flygbussen. För det är den ni är rädd att åka va? Istället för taxi från Bromma.

  2. Bergis

    Vad vill du säga egentligen? Att du inte orkar åka 20 min längre från Arlanda in till Stockholm för att äta och dricka vin på skattebetalarnas bekostnad?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.