Annie Lööfs jultal

1901988_10152557939182749_2993588120549745190_n

Jag har just kommit tillbaka till riksdagshuset från att ha varit på Sjöfartshuset och lyssnat på Annie Lööfs jultal. Mycket fokus lades på jobben och småföretagandet, men mest tid ägnade Annie Lööf åt att prata om integrationen – att Sverige ska vara en trygg hamn för människor som flytt från krig och förtryck. Men hon betonade också att integrationen inte alltid är den bästa i Sverige – vi behöver fler bostäder och hjälpa de kommuner som har svårt att på ett bra sätt ta emot de människor som kommer. Problemet är inte att Sverige tar emot för många invandrare och asylsökande – utan det är andra länder i Europa som måste ta emot fler.

På tal om synen på integration så kunde man i lördagens DN läsa en intervju med Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder. Här uttryckte han att judar och samer förvisso kan vara svenska medborgare, men inte är svenska om de inte ”assimileras”. Det är ett fruktansvärt uttalande och definitivt inte värdigt en talman i Sveriges Riksdag.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.