Vågar Jonas Sjöstedt se Doroteaborna i ögonen?

Igår skickade jag och Ewa-May Karlsson, som är gruppledare för C i landstinget, ett öppet brev till Jonas Sjöstedt där vi undrar om han och hans partikamrater i landstinget fortfarande står upp för Doroteabornas kamp för sina akutvårdsplatser. Med tanke på hans tidigare vurmade för detta, så är det onekligen tyst nu. Men valet är ju över och därmed verkar intresset också ha svalnat.

När jag hälsade på ockupanterna för ett par veckor sedan så berättade de att de var besvikna på Vänsterpartiet i landstinget och på Sjöstedt. Före valet stod gruppledaren i landstinget och även partiledaren Sjöstedt på barrikaderna i Dorotea. De pratade om rättvis sjukvård och att den skulle vara likvärdig oavsett land som stad. Men det verkar de ha glömt nu.

V har sedan dess slagit ihop sina påsar med S och MP i landstinget och fått det köttben de suktat efter – nämligen maktpositioner. Då skulle man ju kunna tänka sig att de med sitt nyvunna inflytande kunnat kämpa för Doroteabornas sak – men inte då. Istället röstar man i landstingsstyrelsen ja till att ockupationen är olaglig och hade inte ens kuraget att lägga ned sina röster.

Istället för att möta Doroteaborna ansikte mot ansikte så väljer landstingsledningen med S, MP och V att skicka någon att sätta upp lappar på sjukstugan. Lappar där det står att ockupanterna ska avlägsna sig och att åtgärder kommer att vidtas om de inte gör det. Och senast igår kom tjänstemän från landstinget till sjukstugan och sa att ärendet om avhysning skulle skickas till Kronofogden om man inte ger upp sin ockupation. Varken Sjöstedt, Vänsterpartiet i landstinget eller de övriga i den politiska landstingsledningen verkar ha modet att åka upp och se människor i ögonen och kommunicera med dem. Det finns bara ett ord för det – ynkligt.

2 kommentarer

  1. soffliggare

    ni skulle ju skämmas som inte höjt a kassan under dom här åren med moderaterna folkpartiet och kd ,kan du besöka ams o titta vi arbetslösa i ögonen o säga varför a-kassan legat still med er i styre ,jo för i era ögon är arbetslösa lata personer och det är arbetslösas fel att arbeten har farit utomlands o vårat fel att arbetslösheten är 8 procent ,sen fas 3 behöver vi inte tala om tvinga folk till nutidens slaveri ,att tvinga folk att arbeta gratis är inte normalt ,och sen ungdomsarbetslösheten att dom ska ha förmånen att anställa ungdomar som är billigare än vuxna är ju att slå ut vi över 26 att aldrig komma till arbete ,och sen sista ams ska en handläggare behöva sitta med 500 st arbetslösa ,hur ska man då kunna få hjälp ,tyvärr körde ni sverige i botten efter vi svenskar har blivit lurade av eran politik mvh p-o

  2. Berit Vennström

    Men det är väl inget nytt före valen lovar man allt till ALLA FÖR ATT EFTER VALET KOMMA PÅ ATT SAKER FAKTISKT KOSTAR PENGAR, SOM INTE REGNAR NER FRÅN HIIMLEN, SÅ UPPRÖRD ÄR JAG SOM NI KAN MÄRKA AV TEXTEN.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.