Vänstercirkusen fortsätter

Vänsterpartiets agerande kring sjukstugan i Dorotea tar sig nya former. Inte nog med att man svikit sitt löfte till Doroteaborna om akutvårdsplatser – nu verkar vänsterpartisterna skylla på varandra. I dagens VF kan man läsa om min och Ewa-May Karlssons kritik mot Vänsterpartiets agerande kring sjukstugan i Dorotea. Men man kan också läsa att Sjöstedt skyller på sina partikamrater i landstinget och de i sin tur på Sjöstedt…

Jag kan bara konstatera att Vänsterpartiet verkar fungera bäst i opposition. När de kommer i beslutande ställning verkar de inte veta vad de ska göra. De anklagar till och med varandra när det kommer till kritan.

Men det är uppenbart att frågan som de vurmade för före valet är känslig, trots att man nu bytt fot. Jonas Sjöstedt ville inte svara på Folkbladets frågor och valde istället att svara på sms: ”Jag är förvånad över landstingets beslut. Jag tycker att man borde ha kunnat hitta en lösning i samförstånd med Doroteaborna grundad på resultatet i folkomröstningen”.

Helen Forsberg, en av V: s representanter i landstinget, verkar inte speciellt bekymrad över sin partiledares kritik: ” Jag tar inte så himla hårt på den. Klart att han kan vara förvånad över extremåtgärder, men han har inte den kollen som jag har”. Om inte ens Jonas Sjöstedts partikamrater tycker att han har koll – vem har då koll? Inte Vänsterpartiet i varje fall.

En kommentar

 1. Ingrid Oscarsson

  Det skulle vara mycket, mycket intressant att få Helén Forsberg att komma till Dorotea och höra henne tala om vilken koll det är hon sitter inne med. Hon har nämligen inte besökt oss och haft möjlighet till korrekt information.
  På hennes sätt att resonera är det tydligt att hon inte kan historien om hur nerdragningarna i vår kommun har gått till.
  När Maria Grip var gruppledare för V i Landstinget agerade vänsterpartisterna rakt och ärligt. Maria stod på vår sjukstuga och hejade på vår kamp för likvärdig sjukvård för alla i länet. Hon stod bredvid Jonas Sjöstedt, som gjorde likaledes. När han kom ner till Riksdagen tog han upp sjukvårdsfrågan i ett sammanhang och talade om hur Dorotea blivit missgynnade och hur fel det var. Vi litade på Vänstern i Landstinget. Men de svek! De valde makten istället för ärligheten och deras raka ryggar kröktes riktigt ordentligt.
  Det är så lågt och så oärligt. Vad säger Liselotte Olsson? Det var ju hon som fick rungande applåder av doroteaborna när hon tyckte att Akutvårdsplatserna skulle vara på sjukstugan. Vad säger hon? Ännu en krökt rygg antar jag.

  Tack Helena att Du engagerar Dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.