Vågar du komma Patrik Nilsson (S)?

I Robertsfors driver två unga kvinnor företaget Vårdsolen. De inriktar sig på hemtjänst och dagverksamhet för äldre och verksamheten är väldigt uppskattad av de 30-talet kunder som man i dagsläget har.

Men nu vill Robertsfors kommun med S-majoriteten i spetsen inte förlänga avtalet med Vårdsolen. De uppfyller inte kriterierna säger de, trots att Vårdsolen fått goda omdömen från Socialstyrelsen.

Enligt socialchefen så handlar det om rutinbrister. Men enligt ägarna har de redovisat sina brister och försökt att åtgärda dem, men säger att kommunen inte visat speciellt stort intresse för att ta emot informationen. De är övertygade om att det handlar om politik – att S inte är intresserade av ett privat hemtjänsalternativ i kommunen.

Före valet gick man från S-håll så pass långt i sin vilja att kapa företaget vid fotknölarna, att man gick ut i pressen och lyfte fram att Vårdsolen bidragit till att urholka kommunens sociala budget. Det hela handlade om en mycket svårt sjuk person som ofta tryckte på larmknappen då hon var rädd och hade ångest. Den anhörige till kvinnan har nu trätt fram och är mycket kritisk till att man från kommunen och S utnyttjat hans mor för att sprida missvisande information. Kommunen, Vårdsolen och den anhörige hade de facto kommit överens om att kvinnan skulle vårdas i hemmet och att sedan peka ut Vårdsolen på det sätt man gjorde är ohederligt.

De boende på Hammarhöjd och deras anhöriga är oroliga för vad som ska hända här näst och på söndag hålls ett möte med brukare, anhöriga och politiker från Robertsfors kommun. Jag hoppas verkligen att kommunalrådet Patrik Nilsson kommer dit och tar människors oro på allvar, ser dem i ögonen och talar om varför han vill medverka till att ett uppskattat och omtyckt företag kan försvinna. Dessutom Patrik – vi är ju inte översållade av företagare som är kvinnor i kommunen och med tanke på hur omtyckt företaget är borde det väl snarare vara på sin plats att hjälpa istället för stjälpa?

 

Läs gärna mer via länkarna nedan:

 

http://www.svensktnaringsliv.se/fragor/stark-kvaliteten-i-valfardstjan/hemtjanstforetag-hotas-av-nedlaggning_610972.html

 

http://www.svensktnaringsliv.se/regioner/skelleftea/fel-lagga-skulden-pa-vardsolen_610855.html

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.