S i Robertsfors – gör om och gör rätt

Som jag tidigare skrivit så har Robertsfors kommun, med S-ledningen i spetsen, än så länge ingen ambition att förnya hemtjänstföretaget Vårdsolens kontrakt. Ett sådant beslut skulle vara sorgligt och betyda att många brukare och anhöriga blir ledsna då de idag är väldigt nöjda med den omvårdnad och den hjälp de får via Vårdsolen. Sedan skulle det vara trist ur en annan synvinkel – företaget ägs av två unga och entusiastiska kvinnor som drivs av en dröm och vision om hur de vill utveckla äldreomsorgen i kommunen. Varför inte ge dem chansen? Varför inte sätta sig ned, gå igenom kraven och de rutiner som kan förbättras? Varför ser inte S och kommunledningen ägarna, Anna och Frida, som tillgångar, som förebilder som kan inspirera andra unga företagare?

Igår möttes Vårdsolens ägare, anställda, brukare, anhöriga och politiker på Hammarhöjd i Bygdeå. Salen var full av människor som kommit för att stötta Anna och Frida och kommunalrådet Patrik Nilsson (S) och ordföranden i sociala utskottet Kjell-Åke Nilsson (S) fick massiv kritik och säkerligen många saker att grunna på.

Imorgon har kommunstyrelsen möte och där kommer beslutet om förlängt kontrakt eller inte att tas. Och till S-politikerna vill jag säga: Gör om och gör rätt. En sådan omtyckt verksamhet som Vårdsolen bedriver är bra för kommunen och det tror jag ni innerst inne vet. Ta bort de ideologiska skygglapparna och gör det som är rätt. Ge Vårdsolen en chans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.