Olovlig dans – uppe i tingsrätten

Marknadsgeneralen för Ockelbo marknad ska upp i tinget – för att gästerna dansade på festivalområdet. Ja, ni läste rätt. Det är sant. Otillåten dans betraktas som ett brott.

Enligt polisen hade den marknadsansvarige inget danstillstånd och därför blir det nu rättssak. Man kan verkligen stilla undra om polisen ska lägga ned tid på detta? Prioriterar man verkligen sina resurser rätt en sådan här gång?

Så – om du och dina bordsgrannar ställer sig upp och spontandansar i en restaurang bara för att musiken gör att det spritter i benen och det samtidigt som restaurangägaren inte har ett danstillstånd, ja då kan denne åka dit. I praktiken innebär det att man ska behöva vakta sina gäster och bestämma över hur personerna rör på sig i lokalen. Men rimligtvis borde väl den som ansvarar för tillställningen kunna bestämma om spontandans på något sätt utgör ett problem. Eller?

Problemet är knappast att folk dansar – det handlar nog snarare om att det kanske finns för många människor i en lokal eller att en del är onyktra och bråksjuka. När konsekvenserna blir så här absurda som i fallet med marknadsgeneralen – ja, då är det tydligt att lagen är uråldrig och behöver göras om eller helt enkelt – tas bort.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.