MP- svensk mästare i bortförklaringar

3497127_2048_1152

Bild: TT

Regeringspartierna kommer i Riksdagen att rösta nej till ett förslag om att förbjuda uranbrytning. Detta trots att S och MP tillsammans med kompisarna i Vänsterpartiet tyckte att det var en bra idé senast för ett år sedan.

Nu anser de inte att det ens är intressant att bifalla min och Centerpartiets motion om att utreda ett förbud. De tycker inte heller att det är värt att låta kommunerna få vetorätt när det gäller prospektering av uran i alunskiffer (där uran är särskilt frekvent förekommande). Det sistnämna tyckte både MP och V var viktigt – i fjol. 

Miljöpartiet lägger sig, i fråga efter fråga, platt för Socialdemokraterna och miljön är inget undantag. Nu backar man till och med från sitt valmanifest där de var tydliga med att man ville stoppa uranbrytning.

I gårdagens VF fäktar MP: s riksdagsledamot Jabar Amin hejvilt och det är tydligt att han inte heller har koll på frågan och vad det är för skillnad på svensk lag och interna kafferåd. Han säger bland annat att jag och Centerpartiet ”hycklar” och ”kopierar deras tidigare motioner”. Dessutom påtalar han panikslaget att regeringen jobbar med frågan om uran – det vill säga, att man internt kommit överens om att man inte vill ha uranbrytning i Sverige. Men samtidigt säger Åsa Romson att hon inte vet om överenskommelsen kommer att leda till lagstiftning. Men vad är det då värt?

Kan bara konstatera att MP vill få folk att tro att deras interna överenskommelse står över svensk lag och att de försöker göra sitt bästa för att få ett brutet vallöfte att framstå som något positivt.

 

Lyssna gärna på inslaget nedan som sändes i Ekot den 24 mars:

http://t.sr.se/1GcSp6M

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.