Löfvens spruckna företagarlöften

Igår presenterade Stefan Löfven och näringsminister Mikael Damberg regeringens ”näringspolitiska offensiv”. Hela 226 miljoner för 2015 och sedan 315 miljoner årligen. Det är så att man tar sig för pannan. Offensiv? De säger sig storsatsa på näringslivet och passar samtidigt på att gnälla på den tidigare regeringen som de tyckte visat ointresse för företagen.

Hm, jag vet inte vem de försöker att övertyga men de facto är att deras, i sammanhanget, modesta satsning är en besvikelse. Detta ska ses i skuggan av alla skatteökningar som de lägger på de svenska företagen. Om man räknar in den kommande kilometerskatten så vill regeringen höja skatterna med dryga 25 miljarder kronor för näringslivet – det vill säga öka kostnaderna för att anställa unga, ta bort delar av RUT och ROT, öka kostnaden för att anställa äldre över 65 år mm.

Hur ett par hundra miljoner ska kunna kompensera för ett bortfall på 25 miljarder är för mig en gåta.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.