Stoppa centraliseringen Löfven!

Idag kom beskedet om att nedläggningen av Skatteverkets kontor på nio orter, däribland Lyckselekontoret, tills vidare har stoppats. Även om regeringen aldrig kommer att erkänna det så visar det här hur viktigt ett aktivt oppositionsarbete är. Centerpartiet tog exempelvis initiativet till en debatt i riksdagen om detta och sedan har flera företrädare från Centerpartiet – bland annat Per Åsling (C) som är Skatteutskottets ordförande och vår regionalpolitiske talesperson Anders Ahlgren – kämpat stenhårt med frågan. Dessutom har många ideella krafter slagits för att bromsa flyttcirkusen. Vår inställning är att den ska stoppas permanent och därför kommer vi att fortsätta att jaga både myndigheter och regeringen.

Så här långt har regeringen sagt att Statskontoret ska få i uppdrag att titta på myndigheternas lokalisering, men det räcker inte. Uppdraget kommer säkerligen att ta sin tid men det är inte något argument för att inte göra något mer under tiden. Stefan Löfven skulle omgående kunna skriva om regleringsbreven till myndigheterna och stoppa centraliseringen. Tror man på att hela Sverige ska leva så kan man sätta ned foten redan nu.

 

*Regleringsbrev är benämningen på de regeringsbeslut som utfärdas årligen för att styra varje myndighets verksamhet.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.