Helgens match

TV-laget vs Robertsfors IK

Foto: Lars-Göran Halvdansson

I lördags spelade jag fotbollsmatch mot TV-laget och senast jag över huvud taget rörde en fotboll var säkert 20 år sedan – i Nysätra IF. Så ni begriper ju att det inte var helt enkelt :).

Centerpartiet var en av sponsorerna till eventet och det var därför som jag blev involverad. Ja, inte var det på grund av några sportsliga meriter. Men med tanke på att intäkterna från matchen går till Lions och Robertsfors idrottsklubb och att det är en kul grej, så bestämde jag mig för att ställa upp.

Idén med ett turnerande TV-kändislag har funnits sedan 1959 och initierades med hjälp av sportjournalisten och programledaren Bengt Bedrup. Som jag förstår har intäkterna genom åren varit rätt stora och gått till välgörande ändamål.

Lördagens begivenheter arrangerades av Robertsfors kommun som tillsammans med Lions och Robertsfors IK anordnade en heldag i fotbollens tecken som avslutades med att just TV-laget spelade match mot Robertsfors egenkomponerade lag ”Old Stars”. Uppslutningen blev riktigt bra – hela 750 personer i publiken. Det är nog en av de bättre publiksiffrorna på Stantorsvallen skulle jag tro.

Jag vill verkligen berömma lagledarna och mina medspelare i ”Old Stars” – även om det blev 3-0 till TV-laget så var vi (nå väl inte jag kanske ;o)) riktigt bra. Ett eller ett par mål hade varit välförtjänt.

Sedan ska arrangörerna ha en riktig eloge – det här var väl genomfört och proffsigt!

Hälsar Helena (som har både träningsvärk, blåmärken och skrapsår på benen)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.