Andersson och Löfven till Lyxfällan?

Igår skrev Expressens ledare om ”Det stora tågrånet”, vilket är både en ironisk men dessvärre sann beskrivning av hur den nuvarande regeringen hanterar tågbolaget SJ. Jag kommer ihåg när Åsa Romson (MP) var i opposition och ondgjorde sig över den dåvarande regeringens vinstuttag ur SJ – 74 miljoner kronor 2014 och 157 miljoner året innan. Dessa slantar skulle, enligt Romson, gå tillbaka till SJ så att de kunde återinvestera pengarna i verksamheten. Nu verkar hon ha ändrat sig – för nu är det onekligen tyst från miljöministern och hennes kompisar i regeringen. Bara i år har de tagit ut 229 miljoner från SJ och nu i höst ska de plocka ut ytterligare 1,7 miljarder! Någon återinvestering är knappast på tapeten.

Orsaken är att regeringen, med finansminister Magdalena Andersson i spetsen, lovat allt till alla samtidigt som de ser att de egentligen inte har råd med detta. För att rädda sina ansikten så klämmer de ut pengar ur varje vrå och där de har möjlighet. Exempelvis kommer skatterna att höjas med 30 miljarder och trots att SJ står inför stora investeringsbehov så måste man istället betala för regeringens alla löften. Finansminister Andersson och statsminister Löfven skulle lätt kvala in till nästa säsong av programmet Lyxfällan där huvudproblemet är man använder andras pengar för att ha råd med allt man vill ha.

3 kommentarer

 1. Lars Gidlöf

  Hej

  Jag tror ikke du har kurage att ta in denna kommentar men jag försöker, finns ju opposition som säkert tar in den.

  Hur var det nu med näringsdepartementet och en affär med Vattenfall och Nuon. Hur har den påverkat statens ekonomi?

  Hur var det nu, hur såg budgeten ut då Ni lämnade över den i höstas, var det plus eller minus?

 2. Joachim

  Man lider med Löfven och Andersson som tvingas till att vidta diverse möjliga och omöjliga åtgärder för att upprätthålla systemen från att kollapsa. När ett land som är beroende av konsumtion är som nu överskuldsatta spelar det ingen roll om det är blå eller röd regering som styr landet. All verksamhet måste anpassas efter våra privata banker.
  Sverige behöver en bankreform med ett nytt banksystem där privata banker INTE skall äga rätten att skapa pengar ur skuld. Fram till dess spelar det ingen större roll vad politikerna i de olika partierna gör nu när det börjat rulla utför. Detta måste fler börja fatta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.