MP föreslår skatt på bredband

imagesQ8L9BN1S

För några dagar sedan föreslog Miljöpartiets arbetsgrupp för kulturpolitik att det ska införas en skatt på bredband. Något så huvudlöst dumt har jag inte hört på länge. Det är uppenbart att de inte tänker på att det finns en värld utanför Stockholms innerstad. När vi gör allt för att bygga ut bredband i hela landet – då kommer den här arbetsgruppen med en helt kontraproduktiv idé. Det skulle i praktiken hämma utbyggnaden och göra det minde intressant att satsa utanför de större städerna.

Om man vill att hela Sverige ska utvecklas och ge företag möjlighet att växa så är bredband en viktig nyckelfaktor. Att då göra det ännu dyrare är inte bara bakvänt utan även en demokratifråga. Med tanke på att MP, genom minister Alice Bah Kuhnke, ansvarar för just demokratifrågorna blir förslaget än mer obegripligt.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.