Johans nyheter

Tväråbäck nästa!?

Nu är det snart färdigt med perrong i Tvärålund. Grattis alla landsbygdsboende!

Riktigt bra och glädjande för alla som kanske till och med snabbare än beräknat kan ta tåget. Det tror jag har stor betydelse för utvecklingen av Tvärålund.

Vad säger ni i Tväråbäck? Ska vi arbeta för att få ett stopp för tåget i Tväråbäck?

 

 

6 kommentarer

 1. Ingrid Marklund

  Svaret är JA. Naturligtvis vill vi som bor i och kring Tväråbäck att tåget ska stanna när det ändå går förbi… Vore ett lyft för byarna som redan har full fart på utvecklingen, men vilken fart det skulle ta med ett tåg som stannar här! Det här är givetvis litet av ett utspel inför valet, eller hur Johan Söderling? Men det gör väl ingenting, bara du fortsätter att driva frågan efter valet också. Kanske finns det fler partier som vill samma sak, så kan ni samarbeta för ett tågstopp i Tväråbäck?

 2. Lennart Engström

  Ja, Johan det skulle betyda mycket för bygdens människor och miljö om vi fick ett tågstopp i Tväråbäck. Samla en grupp kreativa människor och startar ett projekt!

  Mvh Lennart

 3. johan Söderling (inläggsförfattare)

  Efter att ha talat med både personal som kör tåget och personer i ledningen för Botniatåg har jag fått veta att det i dagsläget inte möter något hinder tidtabellsmässigt att stanna i Tväråbäck. Därav mitt inlägg. Sen fanns ju en fråga till de boende i området. Kan det finnas ett reellt intresse som innebär att man faktiskt bemödar sig till omstigning från bil till tåg. Det är väl inte så många som kan ta sig gående till en ev. hållplats i Tväråbäck?
  Som jag skrev så tror jag det är en mycket viktig fråga med god kollektivtrafik för utvecklingen av en bygd.
  Jo jag driver gärna frågan tillsammans med er i området.
  Fler partier som tycker samma sak undrar Ingrid. Absolut, det tror jag säkert. Vi jobbar bra ihop utan ”käbbel” enligt en enkät till alla kommunfullmäktigeledamöter som Dagens samhälle gjort. Det känns bra att vi ligger på bästa 10-listan när det gäller politiskt klimat.

 4. Barbro Johansson

  Självklart skulle tågstopp Tväråbäck vara ytterligare plus för bygden. Att ha det som målsättning och att alla goda krafter arbetar för att det skall bli verklighet måste väl ligga i allas intresse. Var förbi Tvärålund här om dagen och kunde konstatera att den hållplatsen är i stort sett klar, kändes bra.
  Väg och parkeringsplatser skall åtgärdas, en del el-arbeten utföras sen är det klart.
  Gick det förverkliga i Tvärålund Vindelns kommun bör/skall det även gå att förverkliga i Tväråbäck Vännäs kommun.

  • johan Söderling (inläggsförfattare)

   Javisst vore det bra! Vi får göra en ny intresseenkät i området för att ha något att bygga vidare på. Senaste enkäten gav svalt intresse. Men ibland kan man ju skapa ett intresse/behov också. Tror du att fler har blivit intresserade av kollektivtrafiklösningar nu Barbro? Du kan väl skriva om tanken i er lokaltidning så börjar vi där?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.