Johans nyheter

Tankar!

De sista dagarna på ledigheten är här. Vilken fantastisk sommar! Vilken oro som samtidigt infunnit sig. Det går inte att inte koppla samman värmerekordsommaren med klimatförändringarna. Vattnet är varmt i alla sjöar , vattendrag och hav. Fisken blir stressad precis som många av oss människor. Jag har aldrig upplevt ett så varmt hav, runt 24-25 C vid vår stuga, mycket bad har det blivit. Nu varnas för giftgröna alger i delar av Nordmalingsfjärden, smolk i bägaren. Tur att man gjorde det man tänkte sig direkt i början av ledigheten, det var väl varmt att sätta gipset i taket 4m upp i maskinhallen, men det gick och blev klart. Efter detta har det inte blivit så mycket byggprojekt, bara lite fix.

Har börjat läsa på Sverigedemokraternas partiprogram, behöver ha lite fakta inför kommande debatter i fullmäktige i Vännäs. De lär väl dessvärre komma in efter valet. Ingen rolig läsning direkt, man skulle vilja att fler tog sig tid att se vilket samhälle de vill uppnå. Mycket skrivs om nationalism och historia, historia tolkat av Sverigedemokrater. Många skrivningar om att vi nordbor trivs bäst med andra nordbor, genetiska anlag som gör att vissa människor inte har samma möjligheter som andra.

Funderar över Moderaternas politik, vad skiljer sig egentligen dagens moderater från klassisk borgerlig politik? Jag ser inte något annat än att de fortfarande gynnar de 10% av väljare med högst inkomst. Inlindat i andra ord vill de låta oss förstå att de värnar om oss andra, vilket klavertramp de väljare gör som låter sig förföras. Deras välfärd brukar uttryckas som ”välfärdens kärna”. Du ska inte tro att det är densamma välfärd vi socialdemokrater talar om, nej, det handlar om den mest grundläggande välfärden på en betydligt lägre nivå än vad vi socialdemokrater vill åstadkomma.

På måndag är jag på plats i kommunhuset och på barrikaderna i valrörelsen. Det ska bli spännande att möta er väljare i många sammanhang nu i valspurten.

Jag finns alltid nära att komma till tals med. Om jag inte kan svara ringer jag upp om du lämnar ett meddelande.

Avslutningsvis tänk på vilket samhälle du vill vakna upp till 10 september! Tänk!!!

Rösta på socialdemokraterna i kommun, landsting/region och riksdag!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.