Johans nyheter

Bra ”debatt” många kända ansikten!

Igår kväll möttes vi alla partier i Vännäs på Studiefrämjandets initiativ. Tack för det Studiefrämjandet!

Alla sätt är bra där medborgarna får möjlighet att ställa frågor, få saker förklarade osv.

Även om nu huvuddelen av besökarna igår var på partiernas fullmäktigelistor fanns det en del övriga besökare där. Det hade varit ändå roligare med fler frågor från dessa än från partirepresentanter. Att Lars Ågren ledamot av kommunstyrelsens budgetberedningen passade på att ställa frågor kan ses som okej utifrån att han mest höll till områden där han inte har insyn eller kunskap. Att sen vice ordförande i barn och utbildningsnämnden Sixten Jonsson gav sig in i att ställa frågor om sitt egna anvarsområde kändes lite konstigt milt sagt. Få förstod hans fråga men efter insats från moderatorn kunde vi i panelen svara att vi alla tänkte följa lagen. Vem vet han behövde kanske vägledning när det handlade om lagarna inom sitt område?

Avslutningsvis. Debatt? Eftersom man hade svårt att bemöta påhopp och direkta felaktigheter blev det ingen debatt. Men hjälpte det medborgare att få klarhet i skillnader mellan partiernas politik var det ändå en bra kväll!

p.s. Tack även hotellet, snyggt arrangemang! d.s.

2 kommentarer

 1. Maski Hallonen

  Formalia och petitesser viktigast för Johan Söderling !
  Att döma att en del personer har rätt att fråga om vissa saker medan däremot andra inte har rätt att ställa frågor även om det skulle röra ett känt verksamhetsområde, är på gränsen till krängande särbehandling !
  Att många inom S verkar ha ömma tår och verkar vara superstressade kanske är en följd av det snart är val.

  • johan Söderling (inläggsförfattare)

   Nej det är faktiskt precis tvärt om. Det är inget vare sig jag eller vårt parti sysslar med. Men det är ju anmärkningsvärt att Sixten har så dålig koll. Varför har du inte svarat på mitt sms ang Slöjdarnas och överenskommelsen du talade in på mitt mobilsvar? Det vore klädsamt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.