Johans nyheter

Sverige är fantastiskt!

Rösterna kring valet höjs i takt med att vi närmar oss valdagen. Jag träffar många medborgare och en del är osäkra på hur de ska lägga sin röst. Samtalet går då kring hur de upplever sin omgivning och hur de vet att allt som sägs är riktigt och inte enbart skrämselpropaganda. Jag är övertygad om att taktiken från Sverigedemokraterna går ut på att skrämma befolkningen så till den milda grad att de ger sin röst till de som vill montera ner den välfärd som byggts upp under decennier. Helt galet kan man tycka men samtidigt ser vi att deras följare verkar bli allt fler.

Till de som tvekar och inte riktigt bestämt sig måste jag ändå vädja till förnuftet och se till att vår ideologi lett oss fram till en av världens finaste demokratier där varje individ har möjlighet att lyckas i livet oberoende av pengar, släktskap och var man är född. Att vi socialdemokrater lyckats med konststycket att trots minoritet i riksdagen ändå uppfylla de flesta av våra vallöften 2014 är en bedrift. Att vi kan leda Sverige mot en ljusare framtid är bevisat och kommer fortsätta bevisas om vi nu får våra medborgares förtroende.

Vi i Sverige har det så fantastiskt bra på många sätt som vi allt för ofta glömmer inte minst i valtider när som tidigare sagts oppositionen målar upp kaosscenarier. Vi har det bra och det som än inte fungerar bra ska åtgärdas. Enklare än så kan det inte beskrivas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.