LIS för landsbygdsutveckling i Umeå ett litet steg åt rätt håll men för litet

 Vid dagens komunfullmäktige så har vi beslutat om "Landsbygdsutveckling i strandnära lägen, LIS" Det handlar alltså om de möjligheter till lättnader i strandskyddsbestämmelserna som Centerpartiet drev igenom i regeringen under förra mandatperioden. Förslaget till LIS områden kan du läsa här på Kommunens Hemsida

 Eric Bergner uppmanar Kommunfulmäktige att ha en positiv grundsyn

Från Centerpartiets sida tycker vi att förslaget innehåller mycket bra som uppmuntrar och underlättar byggande på landsbygden men vi tycker att förslaget är lite blekt. Av den anledningen lade vår ledamot i Byggnadsnämnden detta förslag till tillägg:

Fullmäktige beslutar att ett generöst och tillåtande synsätt skall prägla den praktiska hanteringen i enlighet med intentionerna i den nya strandskyddslagen. 

Det är klart att vi i grunden skall ha en lagstiftning som skyddar våra stränder och vattendrag, men i en vidsträckt kommun som Umeå så måste vi också använda de möjligheter som finns att kunna utveckla områden i hela kommunen.

Nu har effekterna av den nya lagen varit lite växlande så av den anledningen så har regeringen beslutat o matt inrätta en strandskyddsdelegation som skall utreda hur den nya lagen fungerar. Centerpartiets bostadspolitiska talesperson Ola Johansson välkomnar detta.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.