Sven-Olov Edvinsson Den bästa trean i kommunvalet i Umeå

I min lilla serie av presentationer av Centerpartiets kommunkandidater så har nu turen kommit till vår trea Sven-Olov Edvinsson

DSC00335

Sven-Olov sitter inte med benen i kors 

Sven-Olov har en otrolig stor och bred politisk erfarenhet, han är en av alla de duktiga Centerpartister som kom fram under början på 70-talet och varit aktiva sedan dess. Sven-Olov har varit aktiv både i kommun och landstingspolitiken och satt som ordförande i Kommunfullmäktige under början på 90-talet.

Yrkesmässigt så är Sven-Olov läkare, och har i huvudsak jobbat inom handikappförvaltningen, och hans erfarenheter från sjukvården är ofta väldigt värdefulla när vi diskuterar olika poltitska frågor i kommunen.

Ett annat område där Sven-Olov är aktiv och engagerad är kulturen och föreningslivet, han sitter idag som vice ordförande i Kommunens kulturhuvudstadsutskott och har ända sedan tanken om kulturhuvudstadsåret uppkom arbetat aktivt förts för att Umeå skulle bli kulturhuvudstad, och efter det med själva genomförandet av kulturhuvudstadsåret.

Vid sidan av arbete och politik så är SOE som vi kallar honom internt aktiv inom föreningslivet, han är ordförande i Kasamarks Bygdegårdsförening, Och tidigare var han ordförande för Studieförbundet Vuxenskolan i Sverige.

Sven-Olov är en av de absolut smartaste och mest allmänbildade personer jag träffat, och han är ett stort stöd för mej i min roll som gruppledare när det kommer till politiska frågor, både med sin breda erfarenhet men även med sin breda allmänbildning och genuint humanistiska grundsyn.

Så vill du lägga din röst på en person som i alla läget värderar humanism och synen på människan så är Sven-Olov ditt val!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.