Är lite fundersam över vad som gäller klädsel i badet

Det har ju blivit en viss diskussion kring kravet på överdel på badhuset, eller om det inte finns något krav på överdel. En fråga som blev aktuell i måndags igen efter det att fritidsnämnden beslutade att det efter årsskiftet skall gälla samma trivselregler i badhuset som det gör nu.

Jag har personligen inga problem med vilken klädsel folk har i badet bara de inte börjar bada med exempelvis T-shirt på då det ger upphov till föroreningar i vattnet och gör att man måste klorera mer.

Jag tycker inte att kvinnors rätt att bada utan överdel är den viktigaste åtgärden idag för att verka för ökad jämställdhet. Det finns anser jag andra åtgärder man kan vidta som torde vara viktigare för jämställdheten.

Dessutom tror jag tyvärr att förekomsten av barbröstat badande kan göra att vissa grupper av religiösa eller andra skäl väljer att inte besöka, eller ännu värre inte får besöka badet.
Och då står vi inför ett klassiskt dilemma där en grupps frihet ställs mot en annan grupps förbud.

Då är det ju en himla tur att Beslutet i Fritidsnämnden är glasklart och tydligt så alla förstår vad som gäller! (OBS Ironi) finns i pressmeddelandet nedan.

http://www.mynewsdesk.com/se/umea/pressreleases/ingen-aendring-av-reglerna-paa-badhuset-1085154

Ingen ändring av reglerna på badhuset

Pressmeddelande • 2014-11-17 15:56 CET

Från och med den 1/1 2015 kommer Umeå kommun att ta över ansvaret för driften och verksamheten av Umeå simhall. Det mesta kommer att vara sig likt. Som till exempel de trivselregler som infördes under våren. Det har fritidsnämnden nu beslutat.

Under våren 2014 gjordes en namninsamling för att alla besökare skulle få bada med bara bröst i simhallen i Umeå. Medley, som då drev badhuset, beslutade efter vissa överväganden att rekommendera kvinnor att använda överdel men att inte avvisa någon som badar utan. När Umeå kommun tar över ansvaret för Umeå simhall kommer reglerna inte att ändras. För att alla ska trivas rekommenderas baddräkt eller bikini som badklädsel för besökare som identifierar sig som kvinnor. Det beslutade en enlig fritidsnämnd under måndagens möte.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.