Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Barn och surfplattor

Hemkommen varvar jag ner efter att ha hållit en tvåtimmars föreläsning om hur appar och surfplattor kommer in i skola och samhälle. 41 pedagoger på plats, 38 kvinnor och tre män. Fundera över det, du.

Det blev mycket bra samtal om allt från hur man hämtar hem en app, till vem som ska betala, till vad biblioteken gör, till hur barn spelar mattebingo, till vilken roll pedagogerna ska ha när surfplattor kommer in i förskola och skola. Föreningen SCIRA ordnade snyggt arrangemang och glad är jag att så många var intresserade.

Det är viktiga samtal dessa om hur skolan förändras med ny digital teknik och hur barn kan stöttas i sitt lärande.

 

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Larsa Rännar

    Hej du gamle polare!

    Jag följer dina eskapader med spänning. Intressant med den könsfördelningen speciellt när det gäller teknik. Vågar jag mig på en gissning att teknik och pedagogik tillsammans ligger fler tjejer än killar var,t om hjärtat.

    Lyssnade på en kompis hör nere i Bryssel som berättade att hon varit på Kristina från Duvemåla i Helsingfors. När de kör teater eller musikal på finska så finns läsplattor att låna med alla text på sitt eget språk.

    Om jag minns min skoltid rätt så hade det i många fall varit mer intressant att läsa från en läsplatta än lyssnat till läraren.

  2. Mikael Hansson

    Svar till Larsa Rännar (2012-05-21 22:41)
    Hallå där! Jo, alldeles riktigt, när det handlar om tillämpningar av teknik och it ute bland barnen så är det kvinnorna som tar täten.
    Men när det handlar om att söka till utbildningar inom teknik och datavetenskap är det främst killar som gör det.
    Vilket tål att funderas över.
    Kul att höra från dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.