Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

It-minister vill se fler kvinnor i dataspelsbranschen

Idag på internationella kvinnodagen besöker it-minister Mehmet Kaplan spelföretaget King för att ta del av deras arbete med att skapa en jämställd arbetsplats.

”I hälften av befolkningen finns också hälften av den framtida potentialen, hälften av idéerna, hälften av innovationerna. Det har vi inte råd att vara utan. Det är därför glädjande att få ta del av Kings aktiva arbete med att öka jämställdheten och locka fler kvinnor till spelbranschen”, säger it-minister Mehmet Kaplan i ett pressmeddelande.

Det är väl val besökt denna dag. Spelbranschen är världens största underhållningsindustri och det är också en bransch där svenska företag producerar några av de största titlarna på marknaden. Den svenska spelindustrin är väldigt viktig för den svenska ekonomin idag.

Därför är det också viktigt att den uppmärksammas i frågor om mångfald och jämställdhet.

Enligt Spelutvecklarindex 2015 ökade antalet anställda kvinnor inom spelindustrin med 39 procent år 2014, att jämföra med 17 procent för männen. Så kvinnorna knappar in något även om det fortfarande enbart är 18 procent kvinnor i branschen. Så fortfarande finns mycket att göra, och it-ministerns besök är därför vällovligt.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.