Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Virtuella hästar ersätter riktiga i nytt spel

Kommer virtuella travtävlingar att bli hårt slag mot landets travbanor? Frågan kan ställas i och med att ATG idag lanserar ett helt nytt spelformat – Virtuell Racing.

I Virtuell Racing satsar spelaren som vanligt pengar på olika travlopp. Men istället för riktiga hästar är hästarna som ställer upp animerade och tävlar mot varandra på en fiktiv trav- eller galoppbana. Varje häst har ett fast odds och resultatet är helt slumpat.

”Virtuell Racing ligger i linje med den växande digitala närvaron hos spelare. Vi vill skapa Sveriges mest engagerande spelupplevelse och mötesplats för spel och VR är bara en av senaste årets nyheter som bidrar till att förbättra upplevelsen före, under och efter loppen”, säger Katarina Widman, försäljningschef på ATG, i ett pressmeddelande.

Widman menar dock att den nya spelformen inte ska ses som ett hot mot den traditionella trav- och galoppsporten. ”Det är viktigt att påpeka att det nya spelet inte förändrar vårt fokus på hästsporten”, säger Katarina Widman.

Men bara att Karin Widman i pressmeddelandet tar upp frågan om hur det nya spelet kan konkurrera mot riktiga travbanor visar på att det är en känslig fråga. Blir intressant att se hur det slår.

Trav-VR

Bild från ATG under Creative Commons

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.