Johans nyheter

Erfarenheter från Frankrike.

Mycket intressanta besök i Nantés och La Rochell. Nu har vi studerat lösningar för kollektivtrafik både vad gäller själva bussarna, spårvagnarna, elbilar, cyklar och utökat utrymme för gångtrafik. Båda städerna uppvisar ett genomgående nytt synsätt för att minska biltrafik och få medborgarna att ta sig in till centrum på ett bekvämare och snabbare sätt och samtidigt minska utsläppen. Vi har testat extremt långa bussar, elbussar, solcelldrivna båtbussar, cyckelutlåningssystem och spårvägstrafik. Nantés  är större än Umeå och La Rochelle mindre. Bägge städerna har uppmärksammats internationellt för sina satsningar. Vi har en del att lära av deras erfarenheter och de en del av våra. Speciellt intresserade är de av att öka användningen av cyklar och har fått ca 5-7% befolkningen att använda cykeln. Lite kul då att jämföra Umeås siffra som är över 20%. De är mycket imponerade att vi dessutom cyklar året runt.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>