Johans nyheter

Snacka om demokrati!!!

Ibland sköljer det över mig. Det fantastiska att få ingå, att få tillhöra en så demokratisk organisation som socialdemokraterna. Man känner ödmjukhet över kongressens vilja att hörsamma alla medlemmars och delegaters synpunkter.

Vårt parti har redan under ett par års tid jobbat intensivt med att utforma den kommande politiken. Vi har under rådslag i alla s-föreningar gett våra synpunkter på förslag från partiets stora gemensamma rådslag. Vi har också fortsatt arbetet med diskussioner bland medlemmarna, utsett delegater via val till kongressen, delegationsträffar för att gemensamt fundera på ställningstaganden utifrån motioner från enskilda ,s-föreningar och distrikt. När vi sen kommer till kongressen så träffas temagruppernas respektive delegater och ger sin syn från respektive län. Ofta kom mer vi där överens med representanterna från partistyrelsen och då skrivs riktlinjer om. I slutändan beslutar kongressen genom beslut av 350 delegater. Vår partistyrelse har visat väldigt stor lyhördhet på våra förslag. I vårt parti fungerar demokratin hela vägen.

Flera av våra delegater från länet inkl. mig själv fått igenom våra förslag. Det känns stort och förstås mycket glädjande. Vi i Västerbottensdelegationen stöttar och hjälper varandra utifrån våra erfarenheter. Som grånad gubbe samarbetar jag med betydligt yngre, självklart och mycket givande. Jag blir så glad att se Dan från Vindeln och få uppleva hans iver ge resultat genom att prata ihop sig med SSU sin tema grupp, Tomas Bodström och Mona Sahlin.

Jag är mycket glad och stolt över att få företräda en så fantastisk rörelse som socialdemokraterna.

2 kommentarer

 1. Dan Oskarsson

  Hej Johan

  Jag är så glad att Du tar till dig min ”unga iver” och kompletterar upp den med din Kunskap.

  Till månen kommer man inte med ”rullator” men med din KUNSKAP och min ”raket” så gör vi det tillsammans. Åka till månen? Nej, valseger 2010!

  Tack för att du finns för mig Johan
  Dan :)

 2. Alliansväljare

  Johan S, det låter ju bra att demokratin fungerar. Jag är mycket nyfiken över vilka frågor ni S-representater vill driva från länet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>