Johans nyheter

Centerns ”fula” knep!

I Vännäs har alltid politiken varit överens om förtroendereglementet (reglerna) för politiska förtroendevalda innan vi går till val. Reglerna har beslutats i konsensus dvs. alla partier är överens om vad som ska gälla innan vi går till val och förstås oavsett hur valet faller ut.

Då ersättningen till förtroendevalda ligger långt under tjänstemännens löner fanns ett förslag om att höja ersättningsnivån för alla förtroendevalda.

Vid kommunstyrelsens möte i måndags enades politiken i Vännäs om att det inte är möjligt att höja nivån på ersättningarna då kommunens ekonomi som helhet är ansträngd.

Nu vill Centerpartiet genom sina kommentarer i media och genom blogginlägg säga att de som parti sett till att inte min ersättning höjs och att de själva drar ner ersättningen till Ulf Eriksson.

Visst är det väl intressant att Centerpartiet i Vännäs redan har valresultatet klart för sig eftersom de pekar ut min ersättning och deras oppositionsersättning.

Grundtanken med att innan valet besluta om de förtroendevaldas ersättningar och tjänstgöringstid är att det inte ska bli en valfråga.

Centerpartiet har lämnat politikens spelregler och sysslar nu med fjärrskådning får man förmoda.

2 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Helt klart har du en poäng här, d.v.s. om Centerns förhandsspekulationer om valutgången. Men tyvärr ändrar det ju ingenting i den verkliga frågan, d.v.s. lämpligheten av så kraftig höjning som personalutskottet hade tänkt sig. Personalutskottet förresten, är Centern med där och i så fall reserverade de sig mot förslaget?

  2. johan Söderling (inläggsförfattare)

    Lämpligheten av förslaget kan man ju förstås fundera över och det var ju det som kommunstyrelsen enades om att det inte var. Vad gäller reservationer så har politiken tidigare varit överens om att vara helt eniga innan beslut fattas. I detta ärende finns inga reservationer men många spekulationer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>