Viktig dag för KD Intressant för oss andra

Om bara en par timmar avgörs vem som blir Krisdemokraternas partiledare. Mats Odell eller Göran Hägglund. Då jag har arbetsrummet på stadshuset bredvid Veronica som är Kds gruppledare här i Umeå så håller jag givetvis som henne på Hägglund. Men frågan är mer komplex än så.
Vi har under de senaste åren sett hur det blivit mer och mer vanligt att den interna kritiken mot en partiledare blir mer och mer utåtagerande. Både Maud O, Lars O och Håkan J utsattes ju för intern kritik som även spreds offentligt.
Personligen tror jag att det är ett utslag av ett förändrat samhälle där vi inte längre har samma undfallenhet mot auktoriteter som tidigare och det är bra.

Men det som är lite unikt i detta fall är att det ju finns en motkandidat som kommer att (som det verkar) gå ända in i kaklet i sin motkandidatur. DN beskriver detta rätt bra.
Kommer vi att få se en votering om partiledarskapet?
 

Jag vet av egen erfarenhet hur oerhört energikrävande det är om merparten av partiets tid åtgår till att försvara alternativt angripa den egna partiledningen och det är precis i detta läge som Kd just nu befinner sig.

Oavsett utgång tror jag eftermiddagen blir spännande.

Media: DN, Expressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>