Europaforum Norra Sverige i Östersund

Idag och i morgon genomförs det sjuttonde Europaforum Norra Sverige denna gång i Östersund. Vi är omkring 220 politiker och tjänstemän från de fem nordliga länen som samlats för att lära mer om EU:s framtida sammanhållningspolitik. Där har vi faktist varit framgångsrika från Norra Sverige i EU kommisionens förslag avseende den kommande programperioden finns de så kallade gleshetskriterierna med redan i det första kapitlet. Det är väldigt viktigt för oss i norr.

Sedan pågår det ju en ständig diskussion om hur stor EUs budget skall vara, här är Sveriges hållning av tradition den att vi vill hålla ner EUs budget, den kan inte tillåtas bli hur stor som helst, samtidigt som en svensk hållning där vi säjer att vi inte vill se en större EU budget givetvis gör att vi riskerar att få mindre av EU medel till Sverige.

Sedan är det väl bara att acceptera att EU efter den senaste utvidningen och med de ytterligare utvidningar man kan förvänta framöver kommer att göra att Sveriges andel av totalen troligen blir mindre. 

En kommentar

  1. comVepViepicT

    Вся более подробная информация по вопросам прогон по трастовым сайтам ? Расширь свой кругозор!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.