Vad hände egentligen i tunneln.

 I likhet med många andra så besökte jag Umeå höstljus i helgen. Den nya tunneln under Järnvägstorget var en riktig höjdare – och konstverket LEV var fantastiskt. Jag precis som alla andra letade givetvis efter det citat som de senaste dagarna varit så i fokus. Det var ingen sak att hitta citatet (syns här nedan i bild.

 

Vad som däremot verkar bli allt rörigare är huruvida det överhuvudtaget förekommit censur? Jag tror att citatet varit övertejpat (utgår från principen att bilden inte ljuger.

Bild från VK.se Fotograf okänd

Nå är nu detta något att bry sig i? Tejpen är borta och konsten är fri? För nu är det ju precis som Lennart H skriver på Twitter, det är ju ingen censur.

Men är det så enkelt??
Jag tycker Daniel Nordström och Sara Meidell har väldigt rätt i sina blogginlägg. Detta är oproffsigt och osnyggt skött. 
Antar att diskussionen lär gå vidare under veckan, men detta hade ju aldrig hänt om vi låtit de som utsetts att ansvara för detta konstverk göra sitt jobb utan inhopp från sidan.

 

 

 

 

 

 

 

En kommentar

  1. UmeNytt.se (länk till svensköversatt sida)

    Så efter kommunalrådets egna lag var det inte censur för att han ändrat sig i efterhand. Nog är det väl för ynkligt att ett kommunalråd som Lennart Holmlund beter sig så?

    Alla som bor i Umeå måste väl kunna förvänta sig ett bättre beteende av en politiker, han beter sig som en pajas och världen ser honom som clownen från vildmarken.

    Något långt värre än Sveriges ”rykte” om den så kallade dumma blondinen.

    Tror han att folk är dumma i huvudet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>