I Centerpartiet bestämmer stämman, kan det vara ett problem

Återigen kan man ju fungera över Lennarts Demokratisyn, hur skall man annars tolka han blogg från i går kväll. Där han lyckas få ett av våra stämmobeslut om avskaffande av studieavgifter för utländska studenter. Detta ha diskuterats i omgångar på flera av våra stämmor senast i Åre 2011, även där ville partistyrelsen säga ja till studieavgifter men stämman gick emot.
Detta är en komplex fråga, där Umeå Universitet drabbats hårt när färre utländska studenter påbörjar sina studier här.

Innan stämman var vi ett antal Centerföreträdare som skrev denna gemensamma debattartikel just om detta.

Och jag är mycket glad att stämman höll fast vid den öppna frihetliga grundsyn det innebär att hålla fast vid den fria utbildningen, dessutom är jag helt övertygad om att det är oerhört viktigt för Sveriges framtida konkurrenskraft att utländska studenter från hela världen kommer hit.

Sedan är det ju jättebra att en partistämma faktiskt bestämmer saker, och inte bara applåderar partiledningens förslag.  I Centerpartiet är det stämman som bestämmer och kommer partiledningen med förslag som inte gillas av de 521 ombuden så förlorar man. Hur traditionen set ut hos (s) vet jag inte men jag hoppas även deras kongressombud ibland får bestämma.

Men Lennart nämner ju givetvis inte vad som är huvudfrågan, vad tycker (s) om studieavgifter för utländska studenter? Något som drabbat Umeå hårt, vad gör Lennart för att lösa detta?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.